" /> Scenen

Scenen

 

Program Scenen onsdag den 19. april

- Oplev Fagbladet Folkeskolen LIVE

Faglighed og aktuel skolepolitik er til debat, når lærernes fagblad tager journalistikken med på Lærfest’23 og indtager Scenen. Sæt dig godt til rette, lad dig inspirere eller provokere af gode erfaringer, nye erkendelser og forskellige holdninger – og tag del i diskussionen, hvis du vil.

9.00 - Hyggepianist

Hyggepianist
Tag en slapper - og en kop kaffe

10.00-10.45 - Bachelorprojekter, der ændrer (skole)verden

Læreruddannelsens sidste projekt behøver ikke være en tekst til skuffen. Folkeskolen har inviteret både nye og mere erfarne lærere til at fortælle, hvordan deres bachelorprojekt har sat et aftryk på undervisningen i skolen og faktisk har ændret en smule i den virkelige verden. Vi diskuterer desuden med lektor fra Læreruddannelsen i Aarhus Solveig Troelsen, hvordan man kan bruge teoriens begreber og idealer til at skabe forvandlinger i virkeligheden.

Gæster på scenen:

Nikolaj Lind Holm skrev et bachelorprojekt om poetryslam i undervisningen for snart ti år siden og bruger stadig sine indsigter den dag i dag.

Lea Jeberg Slot fik sidste år en tredjeplads på lærerprofession.dk for sit bachelorprojekt om hvordan matematikkultur i klassen kan spænde ben for elevernes kompetenceudvikling.

11.30-12.15 - Nest dig til et bedre lærerliv

Faste rammer og et tæt samarbejde med kollegaerne = større arbejdsglæde.
Meget tyder på, at Nest-pædagogikken ikke kun gør skoledagen bedre for elever med- og uden særlige behov. Efter seks år med Nest fortæller flere lærere nu, hvordan det amerikanske pædagogiske system giver en bedre arbejdsdag i skolen – også selvom eleverne er så neurotypiske, som de kan være. To undervisere og en Nest-ekspert besøger Lærfest og fortæller om erfaringerne.

På scenen får vi besøg af lærer Amanda Nellemann. Hun fortæller om, hvorfor hun bruger nest-pædagogik i en helt almindelige klasse. Pædagogisk leder Sannie Ilona Leth vil indvige os i, hvilke fordele og udfordringer det giver, når man vil lave skole ud fra én meget klar filosofi, og psykolog Camilla Tan Høgh fortæller, hvad hun oplever, når hun laver kvalitetstjek i Nest-klasserne. Alle kommer fra Katrinebjergskolen i Aarhus, som var de første i Danmark til at starte nest-klasser op.

13.15-14.00 - Har vi ytringsfrihed i skolen, eller…?

Imens kommissioner formulerer nye råd om offentligt ansattes ytringsfrihed, taler vi med nogle af de lærere, der har benyttet sig af retten til at råbe op, og som har mærket konsekvenserne på godt og ondt. Med hjælp fra eksperter og publikum forsøger vi at besvare centrale spørgsmål: Hvorfor er det vigtigt at skolens ansatte ytrer sig kritisk? Hvorfor er det lettere sagt end gjort? Og hvor går den juridiske grænse for skolefolkets ytringsfrihed egentlig? - Kom og tal med i frihedens navn.

Tidligere lærer og PPR-konsulent Birgit Ryberg Landtved fik forvaltningen på nakken, da hun beskyldte en chef i kommunen for at lyve. På scenen fortæller hun om, hvilke konsekvenser det har haft for hende at stille sig frem, og hun reflekterer over, om hun egentlig ville gøre det igen. Katrine Vinther Nielsen (Ø), der er medlem af byrådet i Aarhus kommer desuden forbi og indleder en debat om lærernes ytringsfrihed med en brandtale om, hvorfor det er vigtigt, at skolens ansatte ytrer sig kritisk.

Program Scenen torsdag den 20. april

Giv ryggen en pause og hjernen et boost. Slå dig ned ved Scenen i Kongressalen - nyd lidt musik eller lyt til spændende oplæg om aktuelle temaer i skolen og samfundet.

9.00 - Hyggepianist

Hyggepianist
Tag en slapper - og en kop kaffe

10.15 - Fem facts om børns og unges læsning

Tænketanken Fremtidens Biblioteker udfordrer fem af hovedkonklusionerne fra den seneste undersøgelse om børns og unges Læsning.

Det sker i mødet med unge passionerede læsere fra Brønderslev Forfatterskole, som også giver smagsprøver på deres forfatterskab.

11.00 - Men det må du faktisk godt

Bliv dus med AVU-medier på en guidet rundtur i rettighedsuniverset, og få præsenteret mulighederne med TVIS-, Film- og Musikaftalen.

Din vært er Dennis Johansen, Copydan AVU-medier

12.30 - Micro:bit Orchestra - koncert med Captain Credible

Få en anderledes koncertoplevelse, når musiker og performer Captain Credible ved brug af micro:bits skaber musiske robotter, der slår og trommer løs og fremkalder toner og musik i en teknologisk performance.

Læs om musikeren og performeren Captain Credible på www.captaincredible.com

14.00 - I grundskolen med ADHD

Skolelivet kan være en stor udfordring for børn, der har ADHD, men der er meget, man som professionel voksen kan gøre for at hjælpe og støtte, så børnene får oplevelse af succes både socialt og fagligt.

Lyt med, når næstformand i ADHD-foreningen, Trish Nymark, giver fem gode råd til undervisning af elever med ADHD.